5 vinterrenoveringer der vil gøre dine udendørsarealer forårsklare

Anlæg stier i haven med træflis for at bryde med det grønne græs

Det er nemt helt at glemme dine udendørsarealer om vinteren. Men foråret kommer før du ved af det, så netop nu er en god tid at trække i arbejdstøjet, komme i gør-det-selv-humør og genoplive din have og udendørs arealer, så de er klar til de lange sommerdage.

For de af os, der kan modstå trangen til at gå i hi i vintermånederne, kan denne kolde årstid faktisk være den bedste tid på året til at renovere hjemmet og udendørsarealerne. Her kommer 5 idéer til projekter du kan gå i gang med om vinteren:

Renovering og tilbygning

Renovér de udvendige vægge, døre og terrasser. Kig også efter fugtskader, så disse kan rettes op på i god tid. Dette er også et godt tidspunkt at lave din udendørs terrasse på, eller den tilbygning du altid har ønsket dig.

Da du ikke bruger meget tid udendørs om vinteren, vil bunkerne af bygningsaffald og materiale ikke genere dig så meget. Desuden kan du også få et godt håndværkertilbud da vintersæsonen ofte er lavsæson for byggeri.

Tjek tag og tagrender

Kravl op på taget og se om der er flækkede eller manglende tagfliser og lækager. Ryd også dine tagrender for skidt og møg. Ved at rengøre dine tagrender varer det længere, da du undgår rust og sørger for de ikke bliver overbelastede.

Mal eller behandl døre og vinduer

Behandl alle dine udendørs træmøbler, døre og vinduer med maling eller træpleje. Hvorfor ikke gøre vinteren lidt mere farverig med en nymalet hoveddør? Lime-gul, blå-grøn, blå eller hummer-rød er indbydende farver til hoveddøre.

Planlæg haven

Det er ikke nemt at visualisere dine udendørsarealer om vinteren, men planlæg eventuelt om sommeren og foretag derefter ændringerne om vinteren. En flot have har struktur og dybde.

Dette opnås bedst ved anlægsarbejde, som refererer til alle de strukturelle elementer i din have, hvad enten det drejer sig om en mur, en vandfunktion, en bue eller en skulptur. Disse elementer giver din have karakter, så den ikke bare ligner en grøn masse. Køb træflis til at lave små stier til at komme omkring i haven eller til blomsterbedet.

Så buske og træer

Den tidlige vinter er et godt tidspunkt at så buske eller træer i haven – før jorden bliver for hård eller våd. Den sene vinter er et godt tidspunkt at så frø i et opvarmet drivhus eller i vindueskarmene, for eksempel tuberous begonias eller søde ærter.