Sådan vælger du det rigtige bredbånd

Her er tre gode råd til, hvordan du vælger bredbånd til erhverv
I dag er de fleste af os dybt afhængige af internettet både i vores privatliv og arbejdsliv. Derfor er en god bredbåndsløsning nærmest uundværlig. For lad os være helt ærlige – der findes ikke noget mere irriterende, end når forbindelsen forsvinder, billedet begynder at hakke og pixlerne på skærmen bliver så store som tekopper.

Heldigvis findes der mange gode udbydere af bredbånd i Danmark, der tilbyder svimlende, hurtige hastigheder, alt efter hvilken type bredbånd du er på udkig efter og kan modtage. Det er nemlig ikke sikkert, at din bopæl kan modtage alle udbudte hastigheder.

Spørgsmålet er derfor, hvordan du i en jungle af udbydere, prisforskelle, bredbåndstyper samt upload- og downloadhastigheder vælger den bedste løsning for dig. Her får du tre gode råd til at vælge det bedste internet, der både er fremtidssikret og optimalt til dit hjem.

1. Undersøg om der er internet i boligforeningen

Hvis din bopæl er i en boligforening, er der stor sandsynlighed for, at foreningen allerede har lavet en lukrativ aftale med et givent selskab om at levere bredbånd til foreningen. Her vil du nemlig ofte finde billige modeller eller mulighed for fibernet.

Når I er flere, der samler sig om at bestille internet, får I tilsammen en langt større forhandlingsstyrke. Dermed vil en boligforening kunne forhandle sig frem til en høj bredbåndshastighed samtidig med, at prisen er presset helt i bund.

2. Undersøg om du kan få fibernet

Det er en skam at skulle sige, at fibernet desværre er den mindst udbredte bredbåndsform i Danmark. Det skyldes bestemt ikke hastighed og pris. Tværtimod. Oftest vil du med fibernet kunnet få leveret 1 Gbit hastighed for samme pris som almindelige bredbåndsforbindelser.

Fibernetforbindelser kræver mere end traditionelle bredbåndsforbindelse. Internettet skal nemlig transporteres gennem lyskabler i stedet for kobberkabler. Dette betyder så også, at internettet kan transporteres med lysets hastighed.

Har du mulighed for at få fibernet, bør dette altid være dit foretrukne valg. Særligt hvis du skal bruge bredbånd til erhverv. Med fibernet slipper du nemlig for begrænsninger på internethastigheden. Dette kan i mange industrier ofte forvandles til flere timers arbejdstid sparet uge efter uge.

3. Udnyt din TV-pakke

Ofte vil du kunne få en højere hastighed til din bolig, når du har en TV-pakke. Dette skyldes, at du forbindes via coaxial-kabler, hvilket typisk kendes som kabel-tv internet. Det hedder det, fordi det kræver en kabel-tv pakke.

Kabel-tv løsningen er særlig lukrativ, hvis du i forvejen har en TV-pakke. Det skyldes, at du kan få langt højere hastigheder i forhold til en almindelig fastnetsbredbåndsløsning (dvs. kobberforbindelsen, som tidligere omtalt).