Guide: Hvordan investerer jeg i ejendomme?

Ejendomsinvestering

Aktier, valuta, ejendomme – der er rigeligt at investere i. Det kan være svært at sige hvad det mest optimale er. Det kommer an på tidspunktet, hvor risikovillig du er og ikke mindst spiller tålmodighed ind. I denne artikel vil der blive lagt på ejendomme og fordelene i at investere i dem.

Den første bank siger altid nej

Overskriften siger det meget kort og kontant. Derfor vil anbefalingen være herfra, at du tager fat i flere banker, også for at kunne presse et bedre tilbud ud af dem. Alternativt kan du søge crowdfunding. Det handler meget basalt om en gruppe privatpersoner laver en pulje af penge, som du kan søge.

Det kan virke uoverskueligt, når man starter med at låne penge. Det allervigtigste begreb du skal lægge mærke til er ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i Procent. ÅOP er meget basalt sagt den samlede pris på lånet hvert år. Tallet inkluderer renter, gebyrer og omkostninger, så sæt dig godt ind i tallene, men specielt ÅOP.

Team op med investeringskonsulenter

Hvis du selv har styr på hvilke ejendomsprojekter kunne være profitable, ville det selvfølgelig være dumt at søge konsultation, men hvis du er på bar bund, brug for sparring og hjælp, så skal du spørge ejendomsinvestorer til råds.

Vælg gerne et firma med mange års erfaring med finansiering og strukturering af ejendomsprojekter. Kig gerne efter offentlige certificerede investorer/konsulenter.

Hav en god tidshorisont

Hvis du har tænkt dig at investere i ejendomme, så skal du tænke på hvor længe du har lyst til have dem. Hvis du vælger en kort tidshorisont, vil du som regel have højere renter, men på kortere tid. Det kan godt lykkedes at skabe en god profit på, ved at sælge ejendommen efter 3-6 måneder, men det kræver i en stor grad at markedet stiger.

Aktier er mere volatile end ejendomme med store udsving. Det handler meget om at købe og sælge på de rigtige tidspunkter. Det kan det også være med ejendomme, men hvis man vil opnå en større chance for profit, så kan man vælge at beholde ejendommene og leje dem ud. En bonus ved at investere i ejendomme er en lavere beskatning af afkastet end aktier.

Har du allerede taget beslutningen om at skulle investere i ejendomme, så skal du på et tidspunkt få støbt undergulv. Ja, der er rent faktisk noget som hedder undergulv, og det er en vigtig faktor i mange boliger. Med et godt undergulv kan du nemmere lyd-, varme og støjisolerer. Man kan få  fantastiske undergulve hos Uniplan Danmark.