Lån med lav rente eller endda rentefrit?

 

De fleste kender til det at skulle låne penge. Det kan være til boligen, til bilen eller til mange andre ting. Det svære ved at skulle optage et lån er ofte at finde netop det lån, der er billigst og passer bedst til dine behov. Renten er i høj grad med til at afgøre, hvor dyrt lånet bliver for dig. Her skildrer flere online låneudbydere med såkaldte rentefrie lån. Men er det overhovedet muligt at finde et rentefrit lån?

Hvad er et rentefrit lån?

Et rentefrit lån er, som ordet også antyder, et lån uden renter. Det kan derfor betragtes som penge, du kan låne gratis, og hvor du kun skal betalte det lånte beløb tilbage. Hvis du støder på et lån, som bliver kaldt et rentefrit lån, skal du altid være opmærksom på, om der er diverse omkostninger og gebyrer bag lånet. Det kan netop gøre lånet langt dyrere, end du forventer.

Selvom et rentefrit lån lyder rigtig attraktivt, bør du altid overveje det nøje. Og du bør om ikke andet altid undersøge, om der kan være andre faktorer, der spiller ind og afgør, om lånet bliver dyrere end blot lånebeløbet.

Findes der rentefrie lån?

Som udgangspunkt vil der altid være renter på lån. Det gælder, uanset om du optager lånet i banken eller hos diverse andre låneudbydere. Renten er nemlig typisk sat ud fra, hvor risikovillig låneudbyderen er. Nogle online låneudbydere tilbyder dog helt rentefrie lån.

Disse rentefrie lån hos diverse online låneudbydere kan være helt rentefrie. Her er det typisk det første lån, du optager hos den pågældende låneudbyder, som du kan få rentefrit. Ofte er det også et rentefrit lån op til en bestemt beløbsgrænse. Det kan eksempelvis være, at du kan optage det første lån op til 4.000 kr. gratis.  

Dét skal du være opmærksom på

For at være sikker på, at du ikke bliver snydt, når du ønsker at finde et rentefrit lån uden diverse omkostninger og gebyrer, bør du altid tjekke lånets ÅOP. Lånets ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og i dette procenttal er både det pågældende låns rente, omkostninger og gebyrer medregnet. Det vil sige, hvis lånets ÅOP er 0 %, kan du være garanteret, at lånet er rentefrit og uden diverse ekstra gebyrer. Er lånets ÅOP derimod over 0 % skal du tænke dig om en ekstra gang. Her vil det blive dyrere for dig at optage lånet, end du tror, hvis du går ud fra, at det er helt rentefrit.