Fordelen ved at være gode venner med sin bankrådgiver

Har du store økonomiske planer? Så hold dig gode venner med din bankrådgiver

Hvis du har store økonomiske investeringer i tankerne, som f.eks. køb af hus, båd eller bil, er det en god idé, at holde sig gode “venner” med sin bankrådgiver, da det viser sig, at en dårlig historik i økonomien, bliver husket længere tid, end man måske lige skulle tro.

Bankrådgivere vil låne til pålidelige kunder

Det er ikke nogen hemmelighed, at en bankrådgiver helst vil låne til en kunde, som har vist at de kan styre og administrere deres økonomi, og som viser økonomisk stabilitet, og det er derfor, at det er vigtigt, at du holder den økonomiske sti ren, så du ikke ødelægger eventuelle fremtidsplaner.

Er det en uforudset udgift, der skader din økonomi?

Hvis du oplever, at du egentlig har en god økonomi, men så kommer der lige pludselig en uforudset udgift, der ødelægger det hele, kan det være en god idé at imødekomme denne med et lille lån. Så slipper du for at skulle skabe mistillid hos din bankrådgiver, da du klare det hele, inden kontoen går i minus.

Du kan f.eks. gå ind på Lånio.dk, hvor du kan optage et lille lån, der kan dække overtrækket, indtil næste lønning går ind, hvor man så får betalt lånet tilbage, og så er man “ovre det”. Der kan ligge en masse fornuft i at holde nogle af disse svipsere væk fra banken. Så længe det ikke er en tendens for en dårlig økonomi, og man kender vejen tilbage på sporet, behøves man nødvendigvis ikke at involvere sin bank.

Kender du dine fremtidige behov?

Mange kender ikke sine fremtidige behov, og nogle tænker sikkert “Jeg skal da ikke låne til noget kæmpe stort, så det er da ikke vigtigt for mig”. Hvad nu hvis fremtiden bragte en mulighed for at starte eget firma, hvilket krævede noget kapital eller måske stiftelse af en familie, hvor hus- og bilkøb var nødvendigt?

Så længe man ikke kender sine fremtidige behov, kan man lige så godt gardere sig, så man i hvert fald ikke ødelægger nogle fremtidsmuligheder.