Fugtigt indeklima er kun starten

Hygrometer-thermometer

Fugt i hjemmet er en alvorlig ting for dit hjem og for dit helbred. Mange er ikke opmærksomme på fugt i hjemmet før det er for sent, fugten kan udvikle sig til størrer udfordringer såsom skimmelsvamp. Så ikke nok med at fugt er dårligt for dit helbred, kan det ligeledes invitere en ubuden gæst som skimmelsvamp, til festen. Der er forskel på hvor meget fugt der er i hjemmet og ligeledes hvor meget der skal til for at fjerne fugten. Læs med herunder for at lære hvordan du kan slippe af med fugten.

Det er altid anbefalet at få en professionel til at kigge på dine fugt udfordringer i huset, da fugten ligeledes kan give problemer i hjemmet som ikke kan ses af det åbne øje. Der kan ligeledes være problemer som kræver en omfattende behandling fremfor blot at lufte ud. Vil du læse mere om behandling af fugt kan du læse mere på fjern-fugt.dk . De vil ligeledes kunne hjælpe dig med behandling af fugt i dit hjem.

Som nævnt tidligere kan et fugtigt hjem resultere i skimmelsvamp, der i høj grad er dårligt for helbredet. Fugt kan ligeledes gøre stor skade på vægge og husets fundament. Sørg derfor for at udbedre problemmet hurtigst muligt, for både at skåne dit helbred men ligeledes skåne din pengepung for store udbedringer af fugtskader.

En familie lukker normalt op til 10 liter vand ud i hjemmet, blot ved sved og normale gøremål i huset. Dette er blot den fugt i lukker ud, der er ligeledes fugt fra eksempelvis bade, tørretumblere og madlavning. Det kan hurtigt blive til mange liter vand der samles i hjemmet, bliver dette ikke luftet ud vil det sætte sig i vægge og gulve. Når fugten sætter sig i vægge og gulve har det store konserkvenser. Sørg  derfor for at give fugten den korrekte vej ud af dit hjem. Her er en håndfuld råd der vil hjælpe på et fugtigt hjem.

  • Sørg for at lufte ud flere gange dagligt. Når du lufter ud er det vigtigt at der er gennemtræk. 
  • Undgå at tørrer tøj i hjemmet da det er årsag til en stor mængde fugt.
  • Sørg for at varme alle rum op. Lad ikke nogle rum stå iskolde mens andre er varme. Det vil skabe kondens og give skimmelsvamp en god grobund.
  • Skaf et hygrometer eller en fugttest
  • Er du i tvivl om du har fugt eller hvordan du skal behandle fugt og de følgende skader, så kontakt altid en professionel til at hjælpe dig med at få et sundt indeklima.