Stadig positive udsigter til et fossilfrit energisystem

grøn energi

Målsætningen i Danmark har længe været et fossilfrit energisystem. Og så længe den røde (nu omtalt som den grønne) blok sidder på magten, lader det til, at målsætningen er intakt. Vi i Danmark kan, i 2014, prale af at have brugt 4,7 procent mindre energi, mens vores forbrug af vedvarende energi er vokset med 1,6 procent i forhold til 2013. Har du en miljørigtig energiløsning derhjemme? Hvis ikke, kan du igennem Dansk Varme Service kontakte en energitekniker, der løber din energiløsning efter i sømmene.

En stemning af valgkamp

Det næste folketingsvalg er lige om hjørnet og på den politiske scene er spændingerne begyndt at vise deres grimme ansigt. I disse dage, er det miljøet, der er centrum for debatten. Rød og blå blok er nu byttet ud med henholdsvis grøn og sort, fordi både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har meldt ud, at miljøtiltag skal tilsidesættes, hvis valget resulterer i et regeringsskifte. Herfra har blå blok nu fået navnet sort blok i medierne.

Uanset hvem der sidder på magten, er den gode nyhed dog, at vi allerede er godt på vej mod et fossilfrit energisystem. Desuden har medierne typisk en agenda om at sætte de modstridende parter så meget op mod hinanden som muligt i en valgkamp. Mediernes nuværende udlægning af grøn og sort blok bør derfor tages med et gran salt. Desuden kan de forbedringer vi allerede oplever nu ikke tages fra os – uafhængigt af Regeringens farve efter næste valg.

Grønnere hjem, grønnere samvittighed

Selvom vi allerede kan glæde os over fremskridt og det faktum, at vi, med vores mange vindmøller, er et forbillede for udlandet, kan der altid gøres mere. Har du ikke allerede en grøn energiløsning installeret i dit hjem, er det overvejelsen værd at få det. Et grønnere hjem er et boost på selvtillidskontoen, fordi det er en god gerning for miljøet, samfundet og dig selv.

Ønsker du at bo i et grønnere hjem og bidrage til et grønnere samfund, er der en række forskellige energiløsninger at vælge imellem. Men hvordan finder du ud af, hvilken der er den rigtige for dig? Oftest er det en minimal omkostning eller sågar gratis at få en konsulent til at løbe din energiløsning igennem. Det er derfor en god investering, hvis du ikke selv er inde i de nødvendige energifaglige termer.

Du skåner ikke kun på miljøet – du sparer også på energiregningen ved at skifte til en vedvarende energiløsning. Besparelserne udligner derfor ofte de ekstra omkostninger det kræver at implementere en grøn energiløsning. Er du i tvivl om, hvorvidt din energiløsning kan optimeres, kan du kontakte Dansk Varme Service, som er totalleverandør inden for energiløsninger og derfor kan hjælpe dig med netop den problematik du måtte have. Du kan kontakte Dansk Varme Service her.