3 genveje til en billig bilforsikring

 

Hvis du er bilejer, sukker du sikkert ved tanken om at skulle finde en ny bilforsikring. Det kan være en jungle at finde den rette bilforsikring til den bedste pris, men her giver vi dig 3 genveje til en billigere bilforsikring.

1. Sammenlign bilforsikringer

Når du skal til at finde en bilforsikring, der er til at betale, kan det være svært at overskue hvilke forsikringsselskaber, der tilbyder hvad og til hvilken pris. Det er vigtigt, at du undersøger, hvilken dækning du har brug for til din bil, samt hvilke selskaber der tilbyder denne dækning. Overordnet set tilbyder de fleste forsikringsselskaber de sammen dækninger, men der er forskel på, hvilke dækninger der er inkluderet i prisen, og hvilke der skal betales ekstra for.

Du kan lave en sammenligning på Mikonomi.dk hvor du har mulighed for at indtaste dine personlige oplysninger, samt en række detaljer om den bil du ønsker at forsikre. Dernæst kan du specificere, hvad du forventer af din bilforsikring, samt hvilke ekstradækninger du ønsker at tilkøbe. På baggrund af disse oplysninger vurderer Mikonomi.dk’s sammenligningstjeneste, hvilke forsikringsselskaber der bedst kan dække dine behov, og du vil blive kontaktet af disse enkeltvis.

2. vælg en høj selvrisiko

Når du skal tegne en bilforsikring, er der nogle parametre, der er med til at bestemme den pris, du kan få tilbudt. Én af disse er selvrisikoen. Din selvrisiko er den del af regningen, du selv skal betale, når en skade skal udbedres. Er din selvrisiko på 5.000 kr., og er den samlede regning 20.000 kr., betaler du altså selv de første 5.000 kr., og forsikringsselskabet dækker de resterende 15.000 kr.. Er det samlede beløb for udbedringerne under 5.000 kr., betaler du selv hele regningen.

Hvis du ved med dig selv, at du sjældent får skader, og generelt kører forsigtigt, så kan det hurtigt betale sig at vælge en høj selvrisiko. Jo højere en selvrisiko du vælger, jo billigere bliver din forsikring i årlig præmie. Den årlige præmie skal, som bekendt, betales årligt, mens selvrisikoen altså kun skal betales, såfremt der sker et uheld. Laver du meget få skader, kan det altså blive billigere i længden at vælge en høj selvrisiko.

3. Vælg den rette bil bil

Det er, som bilejer i Danmark, lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring, men om du vælger kasko eller ej er helt op til dig. Ved køb af nyere biler kan det næsten ikke betale sig ikke at tegne en kaskoforsikring, men vælger du at købe en gammel brugt bil, er situationen en anden. Den lave værdi på bilen kan sjældent retfærdiggøre den store udgift til en kaskoforsikring, og du kan derfor overveje helt at spare kaskoforsikringen væk.

Er du ikke interesseret i at køre i en ældre og brugt sag, men stadig vil tænkte strategisk angående valg af bil, så er der en anden løsning. Vælger du at købe en lidt mindre bil, står du også bedre hos forsikringsselskaberne, da disse statistisk set står for færre uheld. En mindre bil bliver, af forsikringsselskaberne, bestemt som værende biler med under 75 HK, der typisk kun bruges til bykørsel.