Sådan laves en professionel undervognsbehandling

shutterstock_190191200

Vinteren er lige på trapperne, så det er vigtigt at bilen bliver klar til de kolde måneder. Din bils levetid kan nemlig forlænges væsentligt, hvis du tager dig godt af den. En måde du kan forbedre din bils levevilkår på er ved, at få lavet en professionel undervognsbehandling af et autoriseret værksted. En er disse autoriseret værksteder er Fyns Undervognscenter. Dette værksted har en masse erfaring inden for undervognsbehandling, og de råder over en bred vifte af professionelle mekanikere. Her kan du læse om hvordan en professionel undervognsbehandling foregår.

1: Afdækning af interiør

Inden selve behandlingen går i gang, så vil man først dække bilens interiør til for, at undgå at beskadige det.

2: Afmontering af hjul

Dernæst vil man afmontere hjul og inderskærme, hvis det påkræves. Det er vigtigt at lave denne afmonteringen for, at udøve effektivt rengøring og beskyttelse. Derudover så undgår man tilsmudsning af dæk og fælge. Fælgene vil også blive mærket, så de kan genmonteres det rigtige sted.

3: Afdækning af skivebremser

Næste skridt er afdækning af skivebremser, for at undgå belægning der kan medføre til nedsat bremseeffekt.

4: Højtryksrensning

Selve højtryksrensningen af bilens undervogn forgår med 50 grader varmt vand. Man anvender ikke højere temperaturer, for at beskytte bestående PVC lag. Vand er den eneste måde, at man sikkert kan fjerne salt og andre urenheder, som sidder i revner og sprækker på undervognen.

5: Tørring

Efter højtryksrensningen vil bilen undergå en effektiv tørringsproces. Denne proces skal sikre at undervognen og bilens hulrum bliver fuldkommen tør.

6: Lakbeskyttelse

I denne fase vil mekanikerne påføre beskyttelse på lakerede flader. Dermed undgås rensevæsker, der kan beskadige vokslaget i lakken ved afrensning af bilen.

Behandling fra lift

7: Kontrol af undervognens tilstand

Her vil man kontrollere undervognens tilstand og eventuelt udføre manuel afskrabning af løs belægning. Hvis der skulle forekomme gennemtæring af plade, så afbrydes den videre behandling, og bilens ejer vil blive kontaktet.

8: Tågesprøjtning

Næste skridt er rensning med tågesprøjtning af vanger og paneler. Her vil man anvende speciale hulrumsprodukter, som er indtrængende og fugtfortrængende.

9: Behandling af undervogn

Endvidere så vil man behandle bilens undervogn og skærmkasse.

10: Afsluttende rengøring

Afsluttende vil man rengøre bilens ruder og lakerede overflader, samt rengøre af kanter og falser.

11: Udstedelse af certifikat

Når behandlingen er færdig, så vil bilens ejermand modtage et certifikat på det udførte arbejde. Det er vigtigt at medbringe certifikatet til den næste behandling, eller hvis bilen skal sælges.

12: Behandlingstiden

En komplet undervognsbehandling tager cirka 1 døgn.