Derfor vælger flere og flere at springe ud som selvstændige

Tallet af danske iværksættere er de seneste år steget voldsomt viser tal fra Danmarks Statistik. Generelt set er det bare blevet mere populært at springe ud som selvstændig erhvervsdrivende frem for at være privat eller offentlig ansat.

Denne tendens skyldes bl.a. de mange fordele der er ved at starte op som selvstændig, men samtidig så er det i dag også bare blevet meget nemmere at springe ud som selvstændig. Det kræver ikke længere nogen stor startkapital at starte sit eget selvskab. Den nye selvskabsform IVS (Iværksætterselvskab) gør det nemlig muligt at opstarte et selvskab for kun 1 kr.

Staten ser generelt et større behov for selvstændige og private selskaber, der skal være med til at skabe vækst til Danmark i disse tider, hvor vi senest har set en negativ vækst i bnp og et fald i eksporten af danske varer. Her skal iværksætterne være med til at bringe Danmark på rette køl igen.

Læs mere om iværksætteri her: www.erhvervsindsigt.dk

Internettet har åbnet op for uendelige forretningsmuligheder

Der hvor vi især ser en stigning i antallet af nye start-up virksomheder er på internettet. Internettet byder på et hav af muligheder for at skabe en rentabel forretning, da man netop kan nå ud til så mange mennesker.

Samtidig så er det også noget billigere at drive en forretning på nettet, og hvis man bare har en smule erfaring med online markedsføring, så kan man hurtigt komme langt, hvis man kan formå at formidle sit budskab til den rette målgruppe.

Fordele som selvstændig erhvervsdrivende

Der er både fordele og ulemper ved at starte op som selvstændig, men for de fleste iværksætteres vedkommende, vil fordelene klart vægte højest, ellers havde man nok heller ikke valgt at springe ud i livet som selvstændig. Her er nogle af de fordele, der er ved at være selvstændig:

– Du har muligheden for at arbejde med det, du elsker at lave

– Du har friheden til at lave det, du vil

– Du er din egen chef og skal ikke stå til ansvar for andre

– Du planlægger og tilrettelægger selv din arbejdsdag

– Du kan selv prioritere din tid

– Du vælger selv hvem, du vil arbejde sammen med