Økonomisk og miljøvenlig opvarmning af boligen

pilleovn

Er du boligejer, så kender du sikkert til frustrationen ved en konstant stigende varmeregning i de kolde vintermåneder, hvor kulden trænger sig på. Det kan hurtigt blive dyrt, når man skal opvarme hele huset, og du ville derfor ønske, at der var et billigere alternativ.

I længden er det ikke holdbart at skulle tænde stearinlys overalt i huset for at spare på varmeregningen, så derfor kan du med fordel overveje at investere i en pilleovn, som giver dig både billig og miljøvenlig varme til hjemmet. En pilleovn er både et smukt møbel til din stue, og så forener den hele familien med sin hyggelige belysning.

Miljøvenlig opvarmning

Der findes mange fordele ved at investere i en pilleovn. Eksempelvis er det et miljøvenligt, let anvendeligt og besparende alternativ til den traditionelle brændeovn eller anden varmekilde i hjemmet. Det fuldender tilmed din bolig med et smart og moderne udseende, samtidig med at det skaber en følelse af hyggen i hjemmet.

Pilleovne fyrer med træpiller, som er en form for biobrændsel, og er dermed yderst skånsom for miljøet og meget energivenligt. Træpiller er samtidig en billig form for brændsel, som dermed i sidste ende vil spare dig for mange penge, frem for hvis du gjorde brug af en almindelig varmekilde til hjemmet.

I forhold til en pejs eller brændeovn, er en pilleovn fuldautomatisk, og passer dermed sig selv, uden at du behøver at være til stede. Den kan brænde døgnet rundt uden din tilstedeværelse, og så kan den tidsindstilles efter dit behov, så du ikke skal bekymre dig om, at du har glemt at slukke eller tænde for varmen.

Du kan eksempelvis indstille din pilleovn til at starte op en time inden, du kommer hjem fra arbejde, så din bolig er varmet dejligt op, når du træder ind ad døren. Dette er især dejligt i de kolde vinter- og efterårs måneder, hvor det kan være svært at holde kulden helt ude. Den kan tilmed indstilles til at slukke 1 times tid, efter du er gået i seng, eller eksempelvis lige inden du står op om morgenen. Dette er en feature, som gør en pilleovn unik og nærmest uundværlig, når man først har vænnet sig til den.

Pilleovn som primær eller supplerende varmekilde

Pilleovne er efterhånden blevet mere og mere populære på det danske marked. Med en pilleovn kan du komme op på besparelser svarende til 50-75%, da træpiller i gennemsnit koster ca. en tredjedel af prisen for gas eller olie. Der er derfor tydeligvis gode penge at spare ved at investere i en pilleovn.

Inden du vælger at opsøge en forhandler, bør du dog have gjort op med dig selv, hvor mange m2 pilleovnen skal opvarme, og om det skal være jeres primære varmekilde, eller blot fungere som et supplement.

Mange bruger i dag en pilleovn som et supplement til det eksisterende olie- eller gasfyr eller til erstatning af elvarmen i hjemmet. Pilleovne er især ideelle som den primære varmekilde til lidt mindre huse på omkring 100-120 m2 eller til eksempelvis sommerhuse.

For ydeligere informationer om pilleovne, kan du læse mere på: www.edilkamin.dk