Hvad er mulighederne for laser øjenoperationer?

oejenoperation-kvinde

Hvis man døjer med nærsynethed, er der mulighed for at blive laseropereret. I løbet af de sidste 25 år, er millioner af mennesker blevet kureret for nærsynethed med laser – inden da blev operation udført ved at skære små snit i hornhinden. Klinikgruppen EuroEyes er en af de mange øjenklinikker der tilbyder det forholdsvis simple og risikofri indgreb. EuroEyes har mange års erfaring inden for feltet og højt specialiserede læger.

Hvordan udføres operationen og hvad koster det?

Ved en laseroperation fjernes der en del af hornhinden. Det gør, at hornhindens overflade får en ny facon – og lyset bliver efterfølgende brudt på en sådan måde, at billedet på nethinden bliver skarpt. Teknisk foregår det ved at laserens ultraviolette lysstråle fordamper en smule af vævet. Øjenlægen kan, ved at styre lysstrålerne, tilpasse hornhinden i den ønskede facon.

Den ardannelse der skabes ovenpå laserbehandlingen, kan i dag forhindre. Det gøres ved, at man inden behandlingen skærer en tynd lap af hornhinden fri med en automatisk kniv. Efter indgrebet lægges denne lap på plads og dækker såret. Ved at anvende denne metode undgår patienten et uklart syn på et senere tidspunkt, har færre smerter, og synet er godt allerede få dage efter operationen.

Priserne starter omkring små 16.000 kr. og optil 30.000 kr.

Kan der opstå komplikationer?

Som ved alle andre kirurgiske indgreb, kan der opstår komplikationer og bivirkninger – ved denne operation, er det dog yderst sjældent, at de er alvorlige. Hos nogle kan der senere i forløbet opstår uklarheder i hornhinden og der gives binyrebarkhormon-holdig øjenmedicin – netop for at undgå, at synet bliver uklart. Medicinen virker godt, men kan give trykstigning i øjet, hvilket kan føre til synstab hvis det ikke opdages i tide.

En anden følgevirkning kan være besvær med at se i mørke. Dette skyldes, at pupillen udvider sig om natten, og man derved ser udenom laserslibningen – hvilket dog, som beskrevet tidligere, kan undgås.

Kilde: dr.dk
Kilde: euroeyes.dk