Er der styr på regnskabet?

Skilt der viser hvor man kan få regnskabshjælp

De fleste iværksættere vil gerne slippe for at ordne regnskaberne selv, så de kan koncentrere sig om de ting, som de er gode til. Problemet for mange er at de ikke har råd til at ansætte en, der kan løse de regnskabstekniske opgaver, og så ender det i stedet med at de selv sidder og roder med tingene i de sene aftentimer, eller tidlige nattetimer.

Freelance bogholder

En mulighed er at ansætte en freelance bogholder som eksempelvis Ajour Regnskab, der kan tage sig af de opgaver, som har man ikke selv kan finde ud af, eller har tid til. På den måde kommer man kun til at betale for de opgaver, som man har brug for at få løst, og ikke mere end det. Al tid man som virksomhedsejer bruger på regnskabet, er tid som i stedet kunne bruges på at udvikle forretningen på anden vis. Dermed skal man ikke kun tænke hvor meget det koster at få andre til at løse regnskabsproblemerne, man skal også huske at tænke på den øgede omsætning, der formentlig vil komme ud af, at man bruger sin tid på ting, der skaber indtjening for virksomheden.

Lønregnskab, momsregnskab og meget andet

Et regnskab er ikke bare et regnskab, der er mange forskellige poster, som alle er tidskrævende at holde styr på. Uanset hvilke poster, der skaber problemer for din virksomhed, kan Ajour Regnskab hjælpe dig. Hvis din virksomhed er blevet så stor, at du er begyndt at have en del medarbejdere, skal der holdes styr på lønregnskabet. Det lyder ligetil, man aftaler en løn med medarbejderen, og så skal man bare huske at betale en gang om måneden, men sandheden er, at der er flere ting man skal holde styr på, der skal nemlig både A-skat og AMBI af lønnen, antallet af løntimer i perioden spiller også ind, der kan have været ferie og fridage, og hvad så med sygedage? Der er masser af små faktorer, som har betydning for medarbejderens løn, og det tager lang tid at sætte sig ind, og alligevel er det usikkert om man gør det rigtige.

Et momsregnskab rapporterer hvor meget man skal af med i moms. Momsen fra de varer man køber ind, trækkes fra i den moms man ender med at skulle betale. Det er vigtigt at have orden i papirerne, så man kan dokumentere hvor meget moms man kan trække fra. Ved at få professionel hjælp kan man få optimeret processerne, så det bliver nemmere at holde styr på momsen.

Som sagt er der mange andre ting end lønregnskab og momsregnskab, der skal indgå i det samlede regnskab, og med mindre man er uddannet inden for revision, vil det tage evigheder at sætte ind i de mange regler, for bare at have en chance for at lave de rette rappoteringer, så spar dig selv for tiden og få professionel hjælp fra starten.