Sådan laver du god kaffe

Kaffe – drikken vi alle holder af

Cafe latte, cappuccino, macchiato, espresso… kært barn har mange navne, men jeg snakker selvfølgelig bare om den lille sorte drik med den karakteristiske duft,  nemlig kaffe. Der findes ikke noget bedre end duften af en frisklavet kop kaffe. Måske er det også netop derfor, at kaffe er danskernes fortrukne drik. Vi drikker den med stort velbehag både morgen, middag og aften. Mange danskere nyder desuden at drikke deres kaffe på cafe, men hvis du kunne tænke dig at blive klogere på, hvordan du selv kan brygge den ultimative kop kaffe derhjemme, så er det nu, du skal slå ørene ud.

Hos Merrild er de nemlig ikke bare specialister i kaffe, de elsker også kaffe, måske højere end nogen andre. Og netop derfor vil de også gerne give deres allerbedste kafferåd videre til alle os andre.

5 simple råd til at lave verdens bedste kop kaffe

Den aller bedste kop kaffe får du ifølge Merrild, hvis du følger disse 5 simple råd.

du skal –

  1. lade kaffen blive i den original emballage. Hælder du kaffen over i en anden emballage, mister den nemlig en del af sin lækre aroma undervejs. Og da aromaen jo netop er det, der giver kaffe sin dejlige smag, så gør du klogt i, at lade kaffen blive i sin originale indpakningen.
  2. opbevare kaffen i køleskabet. På den måde forlænger du nemlig både kaffens smag og aroma.
  3. bruge almindelig koldt postevand. Vandets kvalitet har nemlig også stor betydning for kaffens resultat.
  4. varme mælken før du hælder den i kaffen. Kold mælk ødelægger nemlig en ellers god kop kaffe, så husk at varme mælken. Du vil tydeligt kunne smage forskel.
  5. brug kaffen, så vidt muligt, indenfor 14 dage. Alternativt kan du lægge kaffen i fryseren. Kulden får nemlig kaffen til at holde sig lækker og frisk til du igen skal bruge den.

Dette er alt, du bør vide for at kunne brygge en rigtig god kop kaffe. Simplet og lige til.

Men hvis du bare ikke kan få nok af kaffe, og elsker at eksperimentere med forskellige smage, så kan du i forlængelse af de 5 kafferåd, kaste dig ud i at prøve Merrilds bud på en Vinterkaffe, der har et strejf af muskat og nelliker, eller en Vanillekaffe, der som navnet antyder, får sin karakteristiske smag fra både vanillesukker og vanillestang. Du kan finde alle opskrifterne her. Rigtig god fornøjelse

iStock_000026770075Medium