Skab harmoni mellem krop og sind, ved hjælp af hypnose!

Går du og døjer med ubalance, mellem krop og sind? Så kunne det være, at det var på tide med alternative behandlingsmetoder til bedre velvær. I de fleste tilfælde, så har Hypnose vist sig meget effektiv. Hypnose, er en tilstand, hvor bevidsthedens kritiske sanser dæmpes i en mental fokusering.

Hypnose, bruges oftest som et terapeutisk værktøj til at hjælpe patienter med følgende problemstillinger:

 • Angst 
 • Bekymringer
 • Forbier
 • Jalousi
 • Kriser
 • Målsætninger
 • Positiv tænkning
 • Rygestop
 • Selvværd
 • Stress
 • Spisevaner
 • Terapi

Hypnosens historie og effekt

Hele hypnosens historie, startede med den østrigske læge Franz Mesmer i sidste halvdel af 1700 tallet. Her  begyndte hypnosen, at blive anvendt i medicinske sammenhæng. I dag, har hypnosen haft størst effekt i områder hvor patienterne har haft kroniske smerter eller skulle hjælpes til et rygestop. De mange regler om rygeforbud har gjort, at flere søger behandling for deres dårlige vane. Mange har dog svært ved at sætte cigaretterne på hylden, og her har hypnosen oftest været et effektivt hjælpemiddel. Nogle patienter oplever, at de helt mister lysten til at ryge op til flere uger efter behandlingen, og ender med at blive røgfrie.

Hypnosen har størst effekt, hvis du har en positiv tilgang, og ønsker en ændring i dit liv og i din tilstand. Kort sagt, så er hypnose fokuseret opmærksomhed, og ikke ligesom på tv, hvor man falder i en dyb søvn. Derfor, så bevar du også kontrollen, og er i  bedre stand til, at komme i  kontakt med krop og sind. Følsen af at være i hypnose, kan sammenlignes lidt med, at dagdrømme. Du føler du er tilstede, men alligevel ikke. Hypnosen, går ind og hjælper dig med at fjerne de “blokkeringer” der holder dig tilbage for at leve livet fuldt ud. Derfor, så kan hypnose også sammenlignes lidt med kognitiv terapi.

Hvordan foregår en session?

En hypnosebehandling starter oftest med en dybtgående samtale, hvor du og terapeuten i fællesskab når frem til sagens kerne. Hvis det er første gang du er til hypnose, så forklare terapeuten oftest hvad hypnose er, og hvordan det virker. Du bliver derefter, via verbal kommunikation, guidet til en afslappet tilstand. Her er din underbevidsthed langt mere modtagelig for inputs, da bevidstheden ikke har parraderne oppe, og det er nemmere for terapeuten, at fjerne de dårlige følelser og erstatte dem med positive eller neutrale følelser. Endelig, så afsluttes sessionen med, at du guides tilbage til din normale tilstand.

Hvis du har en negativ påvirkning i livet du ikke kan komme af med, så kan hypnose måske bane vej til en større livsglæde!