Ny vej til at blive en bedre leder!

En god leder, håndtryk, erhverv

Dét at  være en god leder er meget vigtigt, da det er essentielt, at man har evnerne til at styre andre mennesker. Men spørgsmålet er så, hvordan bliver man en god leder? Nogle mener, at være en god leder er en medført kvalitet, og således ikke noget, som man kan lære sig selv. Dette er dog kun delvist rigtigt. Selvfølgelig er der nogle mennesker, der er den fødte leder, og således falder denne rolle dem naturligt. Men der er mange redskaber og værktøjer, som man kan tillære sig. Således kan en lederuddannelse være en måde hvorpå, man kan forbedre sig selv som leder.

Hvad er en god leder?

Hvad vil det egentlig sige at være en god leder, og hvordan opnår man dette? Dette er spørgsmål, som mange ledere går rundt og døjer med. Men den dårlige nyhed er, at der ikke er et entydigt svar på dette, da om man er en god leder eller ej, vil afhænge af den specifikke arbejdplads, samt de medarbejdere man har ansat. Men overordnet set kan man sige, at en god leder er person, som kan rumme alle ens ansatte, adskille deres styrker og svagheder fra hinanden, og samtidig være med til at forme fremtiden. Dette lyder måske ikke af meget, men det er langt sværere end det lyder. Således er det lettere sagt end gjort, hvorfor det kan være en god ide at tage en lederuddannelse, for at få en række værktøjer til at være en god leder.

Hvilken lederuddannelse?

Der er mange forskellige lederuddannelser, hvorfor det kan være svært at gennemskue, hvilken man skal vælge. En nyere form for lederuddannelse er de narrative lederuddannelser, hvor fortællingerne  er i fokus. Her er det vigtigt, at man lytter til medarbejdernes fortællinger, og respekterer disse. Ved at lade fortællingerne gøre arbejdet, får man en stor indsigt i sine medarbejdere, og på denne måde bliver man en god leder. Det er vigtigt, at ens medarbejdere har plads, plads til at udfolde sig og nå deres fulde potentiale.

En god leder kan gøre hele forskellen i en virksomhed, da denne er med til at sætte dagsordenen, med til at præge kulturen, og med til at lægge stilen. Således er det vigtigt, at lederen har redskaberne i orden, og forståelse for hvordan fremtiden formes ideelt for at nå nye højder med virksomheden. Det er sværere end man tror, at være en god leder, dermed kan en god lederuddannelse være netop lige dét, som man står og mangler.