Vil du vide mere om grøn energi?

Så se med her. Folk bliver mere og mere bevidste omkring grøn energi. Flere og flere blogger om emnet og giver deres mening, og de er enige om at vi skal skifte fra de traditionelle energikilder til de nye grønne.

De traditionelle energikilder sviner mildt sagt alt for meget. CO2 udslippet piner atmosfæren, og kommer inden længe til at pine os mennesker på jorden. Drivhuseffekten vil på sigt dræbe os. Om det bliver på grund af varmen eller oversvømmelse er ikke rigtigt til at sige. Men vi ved effekten er der, og at den forværres af vores beskidte udslip af forskellige arter. Klodens natur har aldrig været så beskidt som nu. Vi kan gøre noget ved det, og må gøre det inden det er for sent.

Se Solceller, Varmepumper og Jordvarme her

Solenergi

Solen er vores største og naturligste energikilde. Mange er allerede begyndt at bruge den, men det er ikke nok. Vi skal være bedre til at udnytte den grønne energikilde, som solen er. Vi skal have flere solcelleanlæg op køre. Det gælder privat, offentligt og industrielt.
Et simpelt solcelleanlæg kan forsyne en typisk dansk husstand, samtidigt med at det ved el besparelser har finansieret sig selv på ca. 10 år.

Jordvarme

En anden populær energikilde er jordvarme. Grunden til dens popularitet er at den med det samme sparer dig for 50%-60% af din varmeregning. Typisk har sådan et anlæg også tjent sig selv ind igen på ca. 10 år. Jordvarme bliver oftest sat op i forbindelse med nybyggeri. Nye huse og boligkomplekser er de største brugere at jordvarme. Men det kunne ligeså godt være alle nybyggerier der udnyttede jordvarme. For det er pengene værd, og skåner miljøet og kloden. Island er på forkant med jordvarme, og har virkelig stor succes med både stor og små installationer. Vi burde lære fra dem og udnytte det grønne.

Varmepumpe

En varmepumpe er også et godt alternativ til traditionelle oliefyr og elvarme. Undersøgelser viser at en varmepumpe er langt billigere opvarmning end et oliefyr. Samtidigt viser det sig at energibesparelsen ligger på omkring 50%.
Når det gælder miljøet er varmepumpen også eksemplarisk. Den har nemlig 40% mindre CO2 udslip end oliefyr og elvarme.

Det handler om at komme i gang før det er for sent. Vi kan ikke stoppe drivhuseffekten, men vi kan hæmme dens udvikling ved at tænke os om, og gøre noget ved de ting vi kan. Vælg solceller eller andre grønne energikilder frem for den traditionelle løsning, der langsomt dræber miljøet.